Kredi kartı limitinin belirlenmesi gelir esaslıdır. Kredi kartını kullanacak olan kişinin gelir düzeyine göre belirlenir. Kredi kartının yükseltilmesi ise gelir esaslı olduğu gibi ödemelerde bir aksaklığın olmadığı zamanlarda geçerlidir.
Kredi kartı limitleriyle ilgili iki farklı uygulama vardır. Azalmaya başlamasına rağmen birinci uygulama kart sahiplerinin her bir kartı için ayrı ayrı bir limitinin olduğu uygulamadır. İkinci uygulama ise daha yaygın olan kredi kartı sahiplerinin her ayrı bankadan tek bir borçlanma limitlerinin olduğu uygulamadır. Kredi kartı sahibi olan kişinin aynı bankadan birkaç kartı olsa dahi tek bir limiti olur.
Kredi kartlarıyla ilgili dikkat edilmesi gereken durum, ödemelerin geciktirilmemesi ve gelir düzeyinden fazla limitli kartların kullanılmamasıdır. Sonuç olarak bu konuda ideal bir limitten bahsetmek zordur. Kredi sahibi kişinin kendi mali durumunun farkında olması gerekir.
Daha önce kredi kartı limiti için banka üretmiş olduğu çeşitli algoritmaları kullanır ve uygun gördüğü takdirde kullanıcılarının limitlerini kendi istedikleri gibi artırabilirdi. Ancak şimdi yeni çıkan yasa ile birlikte bu limit artışı uygulaması yalnızca kullanıcının talebi ile gerçekleştirebiliyor. Bankanın limit artışı için mutlaka teyit alması gerekiyor.
Banka belli süreler içerisinde kullanıcılara limit artış talebi iletmiyorsa, kullanıcıların limit artış talebinde bulunması gerekiyor. Bu durum karşısında banka kullanıcıdan hiçbir şey talep etmeyebileceği gibi, maaş ya da gelir durumu belgelerini de isteyebilir. (Bankaya belgeler faks aracılığı ile gönderilecekse, kullanıcıların belgelerin bankaya ulaşıp ulaşmadığını mutlaka kontrol etmesi gerekir. )
Banka, değerlendirme sürecinde o güne kadar yapılan harcamalar, harcama sıklığı, harcama büyüklükleri ve borcun ödeme süreçlerini takip eder ve KKB performansına bakar. Bu süreç çok kısa sürebileceği gibi birkaç gün de sürebilir. Sonuç kullanıcıya telefonla bildirilir.